Comparatie intre Gränsfors Bruk Hunter's Axe si Small Forest Axe, doua topoare aparent similare. La prima vedere, Hunter's Axe pare a fi doar un Small Forest Axe cu muchia rotunjita si alta coada, la un pret mai mare. In realitate, sunt doua topoare total diferite si concepute, chiar si ochiul toporului este mai mic la Hunter's Axe, detaliu vizibil in imaginea 2.

Muchia rotunjita si polisata a lui Hunters Axe (dreapta) fata de muchia dreapta, clasica a lui Small Forest Axe. Se observa si in aceasta imagine diferenta de forma intre cele doua.
Small Forest Axe (stanga) are taisul mai scurt, unghiul de ascutire mai mic, buza care coboara pe maner mai mare ca si ochiul prin care trece coada. La Hunters Axe, coltul superior al taisului coboara usor in timp ce la Small Forest Axe urca putin. Capul lui Hunters Axe are alta geometrie, grosimea otelului se ingusteaza mai uniform (nu este vizibil in imagini) iar taisul este conceput atat pentru a taia lemn cat si carne.
Cozile sunt complet diferite chiar plecand din ochiul toporului (se observa in imaginile alaturate). Coada lui Hunters Axe (stanga) este mai scurta si mai dreapta, curbandu-se usor de la jumatate in jos. Coada lui Small Forest Axe este modelul clasic al topoarelor Gränsfors de padure, in forma de S. Zona de priza este rizata la Hunters Axe pentru a nu aluneca mana uda sau unsa cu grasime.
Small Forest Axe (420) - sus si Hunters Axe (418) - jos. Se observa clar si in aceasta imagine de ansamblu diferente la forma cozii, marimea buzei, coltul superior si tais.