Politica de returnare

POLITICA DE RETURNARE / CONDITII DE RENUNTARE LA CUMPARARE / REFUND POLICY
Daca produsul achizitionat nu corespunde asteptarilor tale, poti returna produsul iar noi iti oferim 3 optiuni: fie iti returnam suma de bani, fie poti folosi banii proveniti din stornarea produsului pentru achitarea altui produs, fie iti inlocuim produsul cu un alt produs identic

1. RETURNAREA PRODUSELOR SE SUPUNE URMATOAREI LEGI:
Ordonanta nr. 130 din 31 august 2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 pentru aprobarea ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta:
Astfel, potrivit prevederilor art.7 alin.1) din OG 130/2000, consumatorul PERSOANA FIZICA are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului. Renuntarea la cumparare in termen de 10 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier.

2. CONDITII DE ACCEPTARE A RENUNTARII LA CUMPARARE:
Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte estetice si de functionare  (fara lovituri, zgarieturi, urme de folosire etc) si in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit – factura, certificat, instructiuni etc) inclusiv produsele sau serviciile cadou-bonus, daca este cazul (exact ca in momentul receptionarii comenzii).  In caz contrar ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului. Serviciu bonus este considerat si livrarea gratuita pentru comenzi mai mari de 400 lei. In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, un singur produs va fi acceptat desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate
Produsul se va returna exclusiv prin trimitere prin curier rapid. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur, returnarea banilor se poate face preferabil prin banca, in contul cumparatorului sau optional, prin mandat postal.
Pentru returnarea produsului trebuie sa notificati in scris acest lucru la adresa de email info@cutite-bushcraft.ro. Numai cererile scrise se vor lua in considerare; subiectul email-ului este necesar a fi “Cerere renuntare la cumparare produse comanda nr. ____/_____” (trebuie specificat nr comenzii si data acestuia) iar cererea trebuie sa contina informatii suficiente. Intr-un interval de 24-48 ore, cumparatorul va primi pe e-mail un raspuns cu detalii privind aplicarea procedurii de renuntare la cumparare.
Produsele nu se vor returna mai tarziu de 15 zile lucratoare de la data primirii acestora, indiferent de cand a fost trimisa cererea de retur.

3. NU SE POT RETURNA PRODUSE AFLATE IN UNA SAU MAI MULTE DINTRE URMATOARELE SITUATII:
•    Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi,  sau care nu respecta termenii de garantie (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 48 de ore de la receptionarea produsului)
•    Produse de ingrijire personala, igiena casei sau personala, accesorii medicale desigilate
•    Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (mai mult de 1)
•    Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute sub nici o forma
•    Produse ce reprezinta o “comanda speciala” (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind produsul comandat de catre client ce nu se afla in oferta noastra uzuala, dar care poate fi livrat pe baza unei comenzi ferme si eventual a platii unui avans);
•    Produsul nu prezinta toate accesoriile
•    Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat sau etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc
•    Produse vandute la preturi speciale/ cu discount din cauza unor defecte estetice.

4. PROCEDURI DE ACCEPTARE A RENUNTARII LA CUMPARARE:
Dupa sosirea produsului/produselor in sediul nostru, vom verifica si constata daca pentru produsele primite se aplica procedura de renuntare la cumparare in baza conditiilor obligatorii de aplicare procedura renuntare la cumparare si retur produse produse cumparate. Rezultatele finale constatate vor fi comunicate cumparatorului prin e-mail, intr-un interval de 24-48 ore de la primirea produsului/produselor, acestea facand referire si la taxele speciale aplicate, daca este cazul, in procesul de retur produs(e). Pe baza rezultatelor comunicate, cumparatorul este obligat, prin e-mail, in a furniza acceptul sau observatiile cu privire la cele mentionate in rezultatele comunicate, in vederea continuarii procesului de renuntare la cumparare si retur produs(e).
Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou sau prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse, pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul prin curier, pe cheltuiala clientului. Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.
Dupa primirea confirmarii de returnare, produsele nu se vor returna mai tarziu de 15 zile lucratoare de la data primirii acestora, indiferent de cand a fost trimisa cererea de retur.
Dupa acceptarea din partea noastra a renuntarii la cumparare rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile iar utilizarea sumei pentru cumpararea altui produs se va face imediat, in functie de stocul disponibil.
Ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate). depasirea termenului de returnare, neindeplinirea conditiilor de returnare sau neacceptarea penalizarilor sau a taxei de curier.
Daca produsul receptionat prezinta un defect estetic, este necesar ca acesta sa fie semnalat in scris, in max. 48 de ore de la livrarea produsului, la adresa de email info@cutite-bushcraft.ro, impreuna cu 2 poze reprezentative care sa ilustreze defectul. In subiectul email-ului este necesar sa se specifice nr. comanda.

! Daca comanda a beneficiat de transport gratuit si returnarea unui produs din comanda duce la scaderea sumei sub pragul stabilit pentru acest bonus, se va adauga comenzii taxa de livrare.


Orice cumparator care opteaza pentru returnarea produsului achizitionat din magazinul nostru se presupune ca a citit, inteles si acceptat prezentele termene si conditii.

Gransfors Bruk
0.0283 sec.